SCAE COFFEE DIPLOMA 

Το SCAE Coffee Diploma είναι ένα εκπαιδευτικό σύστημα με στόχο να καλύψει τις ανάγκες όλων των επαγγελματιών που ασχολούνται με τον καφέ. Πρόκειται για ένα ελεγχόμενο και πιστοποιημένο σύστημα του οποίου η διδακτέα υλη είναι γραμμένη και ενημερώνεται συνεχώς από τα καλυτέρα μυαλά στη βιομηχανία του καφέ.

Επιτρέπει στον επαγγελματία να παρακολουθήσει μαθήματα σε τοποθεσίες και ώρες της επιλογής του, συγκεντρώνοντας πόντους κάθε φόρα που περνά μια πιστοποίηση με επιτυχίες.

Οι πιστοποιήσεις γίνονται με βάση τόσο τις τεχνικές γνώσεις όσο και τις πρακτικές εξετάσεις.

Ενότητες Coffee Diploma

Το ταξίδι του καφέ από το σπόρο στην κούπα χωρίζεται στα ακόλουθα μαθήματα, τα οποία με τη σειρά τους

χωρίζονται σε επίπεδα 1 & 2 :

Εισαγωγή Καφές (Επίπεδο 1 μόνο).

Πράσινος Καφές (Green Coffee)

Ψήσιμο (Roasting)

Αίσθηση και Γευσιγνωσία (Sensory Skills)

Κόψιμο και Φιλτράρισμα (Brewing)

Δεξιότητες Barista (Barista Skills)

Barista Skills

Η πιστοποίηση Barista Skills απευθύνεται σε όσους έχουν ως βασική τους προτεραιότητα την ρύθμιση του μύλου, να φτιάχνουν σωστούς  espresso και τέλεια  κρέμα για τα cappuccino. Αυτή η ενότητα σας επιτρέπει να αποκτήσετε μια βαθύτερη κατανόηση του ίδιου του καφέ και να κτίσετε πρακτικές δεξιότητες με το γάλα, το  latte art και βέβαια να αναφέρουμε την υγιεινή, την ασφάλεια την εξυπηρέτηση πελατών και τα βασικά για την επιχείρηση.

Η πιστοποίηση Barista Skills έχει τρία (3) διαφορετικά επίπεδα:

Α) Foundation: Απευθύνεται σε νέους ή σε όσους θέλουν να μπουν στην βιομηχανία του καφέ και επικεντρώνεται στις βασικές δεξιότητες που απαιτούνται για την ρύθμιση ενός μύλου, για να φτιάξετε espresso και κρέμα για cappuccino. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία barista για την παρακολούθηση του.

Β)Intermediate:  Προσφέρει μια βαθύτερη κατανόηση του ίδιου του καφέ και κτίζει πάνω  στις πρακτικές δεξιότητες που αποκτήθηκαν στο Foundation. Τεχνικές για το γάλα, συμπεριλαμβάνοντας latte art, ασφάλεια στο χώρο εργασίας, θέματα υγιεινής, εξυπηρέτηση πελατών, και βασικές λειτουργιές μια επιχείρησης. Αυτή η πιστοποίηση είναι ιδανική για όσους έχουν προηγούμενη εμπειρία ως baristas.

Γ) Professional: Απευθύνεται σε επαγγελματίες baristas με σημαντική εμπειρία και που έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία το Intermediate. Συμπεριλαμβάνει μια πιο επιστημονική και managerial προοπτική για τον καφέ και πως να φτιάξετε ροφήματα με βάση τον καφέ.

 

 Introduction to Coffee

To Introduction to Coffee (Εισαγωγή στον Καφέ) είναι η ιδανική επιλογή για όποιον είναι νέος στην βιομηχανία ή απλά έχει πάθος με τον καφέ. Το ταξίδι ξεκινά από την γενέτειρα του την Αιθιοπία και καταλήγει στο να είναι σήμερα ένα μείζον προϊόν και να το απολαμβάνουν εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο.  Από τις φάρμες που συλλέγουν τα κερασιά του καφέ, την επεξεργασία, το ψήσιμο, την απόσταξη και τέλος την απόλαυση ενός τέλειου espresso. Το σεμινάριο είναι μισής ημέρας και συμπεριλαμβάνει γευσιγνωσία που σας επιτρέπει δοκιμάσετε διαφορετικές γεύσεις και εμπειρίες.

 

 

velos

Print Friendly, PDF & Email